dlaczego oryginalne mapy chodzą a nagrywana juz nie ?????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariom122
    Ambiente
    • 2011
    • 117

Mihau, :szeroki_usmiech
  • ZAGA198
    Drive
    • 2010
    • 58

panowie włożyłem oryginalną płytę do Nexusa mapę Niemiec dx tylko ze 2005r i działa a na nagrywanej płycie nie działa, co może być nie tak ale płyta jest nagrana dobrze bo sprawdzałem u kolegi na navi

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ZAGA198, jest tyle tematów o tym- poszukaj

generalnie i w wielkim skrócie - tylko niektóre rodzaje płyt i nagrywarek widzi Nexus

kolega tez ma Nexusa?
      jak masz taki problem to odezwij sie na watku 3miejskim przed spotem-postaramy sie znaleźć rozwiazanie

a tak OT- co to za dziwny silnik?
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• biqll
        Classic
        • 2010
        • 36

W skrócie: chodzą bezproblemowo. Sprawdź na chomikuj.pl u gościa o nicku zaniak lub na PEB. Są tam DX 2011. Wypalaj na płycie Sony (musi być gruba warstwa wierzchnia) w cloneCD przy użyciu profilu i z najmniejszą możliwą prędkością - najlepiej x1

Komentarz

• ZAGA198
          Drive
          • 2010
          • 58

ja mam sciągnięty najnowszy teleatlas 2010/11 dx razem z cd clone i odpowiednim profilem ale i tak pomimo nagrywania nie chodzi u mnie a u kolegi na navi chodzi ale widze ze to kwestia płyt i nagrywarek

Komentarz

• biqll
            Classic
            • 2010
            • 36

płyta czyszcząca może jeszcze pomoże

Komentarz

• ZAGA198
              Drive
              • 2010
              • 58

ale normalne płyty audio czyta i oryginalną mapę dx tez

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ZAGA198, przecież napisałem że to problem płyty i nagrywarki
                ten temat był kilka razy wałkowany

a jak jeszcze masz wątpliwości to wejdź na jakies forum navi - np na laki
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• sanczo01
                  Classic
                  • 2010
                  • 24

chodza, trzeba tylko zainwestowac

Pozwole sobie podzielic niewielkim doswiadczeniem jakie zdobylem przy probach "obejscia" zabezpieczen tych plyt.
                  Mialem do dyspozycji 2 nagrywarki:
                  1. Z laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536 i Toshiba A200
                  2. Obrazy plyt sciagalem z tego forum
                  3. Uzywalem plyt HAWK, TDK, VERBATIM i SONY
                  4. Uzywalem 3 czy 4 profili CloneCD: Teleatlas, SafeDisc i tych specyficznych do danego atlasu
                  5. Nagrywalem z NAJMNIEJSZA mozliwa predkoscia co w przypadku Amilo wychodzilo srednio 10.5x a w przypadku Toshiby 3.8x
                  6. Testowalem na TravelPilot 2-DIN RNS Nexus w moim samochodzie.
                  WNIOSKI:
                  Po pierwsze i najwazniejsze oryginalna plyta w sklepie internetowym kosztuje 149E wiec dziwi mnie marudzenie niektorych ze zmarnowali 5, 10 czy 15 plyt zeby nagrac mape i wciaz nie chodzi....hm brak podstawowej zdolnosci do mnozenia??!! Z kazdego rodzaju "zmarnowalem" 15-20 plyt i jeszcze jestem do przodu
                  Drugim wnioskiem jest to ze BARDZO WAZNE sa plyty, jesli nie najwazniejsze, z tych ktore uzylem najlepiej sprawowaly sie VERBATIMY, potem SONY, TDK, HAWK byl poza konkurencja bo na nich nie udalo mi sie nic odczytywalnego nagrac mimo 14 prob. W przypadku VERBATIMOW w tej chwili mam 100% skutecznosci.
                  KAZDY z dolaczonych do map profili DZIALA. Choc teraz nagrywam tylko na SafeDiscu3.x i chodzi z kazda mapa.
                  Nagrywarka ma mniejsze znaczenie, wbrew temu co niektorzy pisza, czesciej udalo mi sie nagrac odczytywalna mape na nagrywarce z Amilo ktora zapisuje szybciej (10.5x).

Tyle moich doswiadczen.
                  Zycze sukcesow w nagrywaniu swoich wlasnych map i cieszeniu sie nimi.
                  A jakby co to mam tych nagranych plyt troche walcie jak w dym...

Komentarz

Pracuję...